Ook dit jaar verzorgen wij diverse trainingen en workshops voor professionele drone-operators met als doel om kennis en inzicht te vergroten op gebied van droneregelgeving in de Specific Category. Wij bieden deze trainingen en workshops aan voor zowel startende Specific operators als vergunninghouders.

Je kunt ze ook altijd terugvinden in onze agenda, maar met dit overzicht hopen we dat je gemakkelijker kunt kiezen.

 

Voor starters in de Specific Category

Overweeg je te gaan vliegen in de Specific category omdat je steeds vaker vragen krijgt om in de voor de Open categorie verboden zones te vliegen? Dan zijn de volgende workshops en trainingen het meest geschikt:

  • Online introductieworkshop ‘vliegen in de Specific van 2,5 uur op 9 september en 13 december. Aanmelden doe je hier.
  • Als je tijd hebt, gemakkelijk kunt schrijven en de kosten laag wilt houden, dan is de 1-daagse ‘doe het zelf’ training bij Dutch Drone Academy op 23 september heel geschikt. Daarmee kun je zelf met een PDRA-S01 aan de slag of een 1e stap zetten naar een SORA. Aanmelden doe je hier.

 

Voor houders van een Operational Authorisation (OA)

Om je kennispeil te verhogen bieden wij aanvullende workshops en trainingen aan, die gericht zijn gericht op de sterk veranderende regelgeving en de drone-organisatie:

  • De tweedaagse SORA training op 7 oktober en 4 november weer in samenwerking met Dutch Drone Academy. Aanmelden doe je hier.
  • Online workshop ‘vliegen in het buitenland’, wat moet je doen en laten, op 18 november.

 

Voor abonnementhouders bij Droneconsultancy

Abonnementhouders van het adviesabonnement kunnen gratis deelnemen aan de volgende (online) workshops:

  • Online workshop ‘vliegen in het buitenland’, wat moet je doen en laten, op 18 november. We laten je snel weten waar je je kunt aanmelden.

 

Zet ze alvast in je agenda!

Wil je een specifiek onderwerp behandeld hebben zoals een audit? Stuur je vraag naar admin@dimensiesvangroei.nl

3 tips ter voorbereiding van ILT audits van drone-operaties

3 tips ter voorbereiding van ILT audits van drone-operaties

Hoe gaat een audit in zijn werk? 3 tips om goed voorbereid te zijn.Een aantal van onze klanten heeft inmiddels een audit van de ILT gehad. Veel andere klanten vragen: wat komt daarbij kijken? Hoe gaat dat? Het begint met een brief per email die je ca. 1 maand van...

Dronevliegen in de Specific categorie

Dronevliegen in de Specific categorie

Professioneel dronevliegen in de Specific categorie, zo gaat dat:Over standaard scenario’s, PDRA’s en SORA methodiek voor Specific categorie drone-operatorsAls je als operator niet voldoende kunt doen in de Open categorie (zwaardere drone, binnen zones etc.), dan kom...

State Operations Opt-in per 1 juni 2022

State Operations Opt-in per 1 juni 2022

‘Overheidsgerelateerde’ vliegorganisaties zoals Omgevingdienst, Waterschap, Rijkswaterstaat, ILT, NVWA, Provincie en Gemeente zijn een ‘State Operator’. Wat kunnen zij doen om legaal met een drone te vliegen?

Project-bomen voor Droneconsultancy

Project-bomen voor Droneconsultancy

In Coronatijd hebben we toch ook allemaal weer ontdekt hoe belangrijk de natuur is. Niet alleen die van ver-weg, maar juist ook de natuur om de hoek is zo belangrijk. Bij Droneconsultancy hebben we besloten om niet alleen te genieten van het bos, maar er ook aan bij te gaan dragen, want het is hoog tijd dat we werkelijk iets terugdoen voor de aarde.

EU droneregelgeving in de Specific categorie

EU droneregelgeving in de Specific categorie

Mogelijkheden in de Specific categorie (update maart 2022)De nieuwe EU regelgeving voor onbemande luchtvaart zijn risicogebaseerd. De regels worden op EU niveau vastgesteld, terwijl de uitvoering op nationaal niveau wordt georganiseerd. Er is geen onderscheid...

Binnenring CTR toegankelijk voor drones

Binnenring CTR toegankelijk voor drones

Hoera! Eindelijk kunnen drone-operators die met een vergunning vliegen in de Specific category de gehele CTR gebruiken voor de opdrachten die ze uitvoeren.