Ook dit jaar verzorgen wij diverse trainingen en workshops voor professionele drone-operators met als doel om kennis en inzicht te vergroten op gebied van droneregelgeving in de Specific Category. Wij bieden deze trainingen en workshops aan voor zowel startende Specific operators als vergunninghouders.

Je kunt ze ook altijd terugvinden in onze agenda, maar met dit overzicht hopen we dat je gemakkelijker kunt kiezen.

 

Voor starters in de Specific Category

Overweeg je te gaan vliegen in de Specific category omdat je steeds vaker vragen krijgt om in de voor de Open categorie verboden zones te vliegen? Dan zijn de volgende workshops en trainingen het meest geschikt:

  • Online introductieworkshop ‘vliegen in de Specific van 2,5 uur op 9 september en 13 december. Aanmelden doe je hier.
  • Als je tijd hebt, gemakkelijk kunt schrijven en de kosten laag wilt houden, dan is de 1-daagse ‘doe het zelf’ training bij Dutch Drone Academy op 23 september heel geschikt. Aanmelden doe je hier.

 

Voor houders van een Operational Authorisation (OA)

Om je kennispeil te verhogen bieden wij aanvullende workshops en trainingen aan, die gericht zijn gericht op de sterk veranderende regelgeving en de drone-organisatie:

  • Update regelgeving in samenwerking met Drone Flight Academy op 20 mei a.s. op Unmanned Valley (Valkenburg bij Leiden). Gratis voor abonnementhouders van Droneconsultancy. Geef je hier op.
  • Online workshop ‘Inleiding in de SORA’ op 8 juli waar we ingaan op de aanstaande veranderingen in de SORA methodiek en wat er nog meer mee mogelijk is. Aanmelden doe je hier. Deze workshop is ook een goede voorbereiding voor:
  • De tweedaagse SORA training op 7 oktober en 4 november weer in samenwerking met Dutch Drone Academy. Aanmelden doe je hier.
  • Online workshop ‘vliegen in het buitenland’, wat moet je doen en laten, op 18 november.

 

Voor abonnementhouders bij Droneconsultancy

Abonnementhouders van het adviesabonnement kunnen gratis deelnemen aan de volgende (online) workshops:

  • Online workshop ‘Inleiding in de SORA’ op 8 juli. Aanmelden doe je hier.
  • Online workshop ‘vliegen in het buitenland’, wat moet je doen en laten, op 18 november. We laten je snel weten waar je je kunt aanmelden.

Zet ze alvast in je agenda!

Wil je een specifiek onderwerp behandeld hebben? Stuur je vraag naar admin@dimensiesvangroei.nl

 

Project-bomen voor Droneconsultancy

Project-bomen voor Droneconsultancy

In Coronatijd hebben we toch ook allemaal weer ontdekt hoe belangrijk de natuur is. Niet alleen die van ver-weg, maar juist ook de natuur om de hoek is zo belangrijk. Bij Droneconsultancy hebben we besloten om niet alleen te genieten van het bos, maar er ook aan bij te gaan dragen, want het is hoog tijd dat we werkelijk iets terugdoen voor de aarde.

EU droneregelgeving in de Specific categorie

EU droneregelgeving in de Specific categorie

Mogelijkheden in de Specific categorie (update maart 2022)De nieuwe EU regelgeving voor onbemande luchtvaart zijn risicogebaseerd. De regels worden op EU niveau vastgesteld, terwijl de uitvoering op nationaal niveau wordt georganiseerd. Er is geen onderscheid...

Binnenring CTR toegankelijk voor drones

Binnenring CTR toegankelijk voor drones

Hoera! Eindelijk kunnen drone-operators die met een vergunning vliegen in de Specific category de gehele CTR gebruiken voor de opdrachten die ze uitvoeren.

Oost West thuis best: Droneconsultancy kantoor thuis

Oost West thuis best: Droneconsultancy kantoor thuis

Kantoor aan huis In 2021 zijn wij van de Gijsbrecht van Amstelstraat naar huis gegaan. Geheel tegendraads, in het voorjaar middenin de Coronacrisis, kozen wij juist voor een kantoor aan huis terwijl veel mensen snakten om weer van huis weg te gaan. Het past bij onze...

Nachtvliegen met drones (buiten UDP)

Nachtvliegen met drones (buiten UDP)

Regelmatig nachtvliegen voor drone-operators nu ook mogelijkDe Nationale wetgeving verbiedt nachtvliegen met drones in Nederland. Sinds 2021 was nachtvliegen al beperkt mogelijk met een ROC vergunning en daar was een eenmalige ontheffingsaanvraag voor vereist....