Door technologisch ontwikkelingen en de komst van Europese drone regelgeving neemt het potentieel van drone verder toe de afgelopen jaren. Steeds meer ondernemers ontdekken de potentie van drones, of dit nu is voor een mooi marketingfilmpje of een complexe technische inspectie.

 

Veranderende regelgeving

Echter de toegenomen inzet van drones vraagt ook om regels en verplichtingen om dit veilig te kunnen doen. Door de veranderende en uitgebreide regelgeving is het voor ondernemers een uitdaging geworden om zonder extern advies te voldoen aan wettelijke verplichtingen en een duidelijk beeld te krijgen van de kosten en beperkingen.

Daarom is het interessant om een introductie workshop te volgen bij Droneconsultancy. Drone consultancy is gespecialiseerd in drone regelgeving en heeft uitgebreide ervaring met het begeleiden en ontzorgen van bedrijven bij het aanvragen van een drone vergunning bij de ILT.

 

Wie zit er achter Droneconsultancy?

De persoon achter Drone consultancy is Mark Hullegie, een geaccrediteerd leiderschap- en organisatiecoach die sinds 2017 adviseur is voor vraagstukken rondom drone regelgeving. Samen met een klein team van medewerkers en ervaren ZZP’ers adviseert Drone consultancy verschillende soorten bedrijven, van creatieve freelancers tot offshore bedrijven die industriële inspecties willen uitvoeren en overheidsorganisaties.

Drone consultancy staat daarbij voor een persoonlijke aanpak en maatwerk wat noodzakelijk is om te anticiperen op de snel veranderende regels en de snel ontwikkelende drone markt. Het doel van drone consultancy is daarbij om complexe drone regelgeving beter toegankelijk te maken. Enerzijds door bedrijven te helpen met kennis maar anderzijds om ook met overleggen bij overheden te proberen om te zorgen dat aanvraagprocessen behapbaar blijven voor ondernemers.

‘Je krijgt niet alleen een vergunning, maar Mark vergroot ook je netwerk’. Marjolein over Mark

Juist door deze instelling is een introductieworkshop specific volgen bij Drone consultancy erg interessant. Droneconsultancy helpt ondernemers graag bij een vergunningsaanvraag, maar belangrijker nog is kennis delen zodat ondernemers veilig kunnen vliegen en overheden realistisch blijven in wat voor eisen ze stellen aan ondernemers.

 

Introductie workshop specific

Een introductie workshop geeft belangrijke informatie over de complexe drone regels met als uitgangspunt dat je zelf een beoordeling kan maken van de mogelijkheden en de verplichtingen van professioneel drone vliegen. De workshops vinden s ’avonds plaats tussen 19:30 en 21:30 en zijn daarmee goed te combineren met andere werkzaamheden.

Tijdens de online workshop gaat Droneconsultancy in op belangrijke onderwerpen voor ondernemers die zich oriënteren op professioneel drone vliegen. Zoals wat je wilt gaat doen (concept of operations) en hoe je dit vertaalt in wettelijk noodzakelijke privileges en noodzakelijke organisatorische maatregelen.

 

Kosten

Daarnaast wordt er natuurlijk uitgebreid gekeken naar het aanvraagproces bij de overheid en wat de kosten zijn van een vergunningsaanvraag als je dit zelf wilt doen of wilt laten uitbesteden. Daarbij zijn de kosten voor een vergunningsaanvraag fors maar gelukkig zijn kosten voor de workshop beter te behappen.

Voor 50 euro krijg je voldoende informatie om verder na te denken en keuzes te maken inclusief een PDF met informatie om na te lezen. Enthousiast geworden? Klik dan op deze link om je op te geven voor de eerstvolgende workshop.

 

Dronevliegen – wat verandert er per 1 januari 2024?

Dronevliegen – wat verandert er per 1 januari 2024?

Op 1 januari 2024 – volgens het Ministerie en ILT zal die datum niet meer worden uitgesteld – moeten drones uitgerust zijn met een C-label (C0 – C4). Ook voor de Specific category komen de Standaard Scenario’s beschikbaar. Wat verandert er allemaal nog meer? Moet ik...

Lees meer
Dronegebruik in natura2000 gebieden

Dronegebruik in natura2000 gebieden

Al jaren is er veel te doen over natura2000 gebieden en drones. In dit blog delen we onze kennis. Recent schreven wij een notitie over dronegebruik in de Natura2000 gebieden. De regelgeving voor dronegebruik in Europa is vastgelegd in een aantal verordeningen en er...

Lees meer
Drone exploitatievergunning OA overdraagbaar?

Drone exploitatievergunning OA overdraagbaar?

Regelmatig krijg ik de vraag of een exploitatievergunning overdraagbaar is. Soms krijg ik deze vraag omdat een drone-operator op korte termijn een opdracht kan krijgen en snel een vergunning nodig heeft. In andere gevallen wordt er mogelijk geschoven in de...

Lees meer
SORA 2.5 de belangrijkste veranderingen deel 2

SORA 2.5 de belangrijkste veranderingen deel 2

SORA 2.5 komt er aan. Wat zijn de belangrijkste veranderingen? Dit is deel 2.SORA gaat veranderen. In februari host EASA een 2-daagse workshop over dit onderwerp: https://www.easa.europa.eu/en/newsroom-and-events/events/sora-workshop-version-20-25 In dit korte artikel...

Lees meer
SORA 2.5 Specific Cat wat gaat er veranderen deel 1

SORA 2.5 Specific Cat wat gaat er veranderen deel 1

Deel 1: wat er (nog) niet gaat veranderen SORA gaat veranderen. In februari host EASA een 2-daagse workshop over dit onderwerp: https://www.easa.europa.eu/en/newsroom-and-events/events/sora-workshop-version-20-25 In dit korte artikel deel ik de belangrijkste...

Lees meer